Protocollen

WondExperts Protocollen

Welke protocollen gaan jou helpen in je dagelijkse werk

Elk type wond vraagt om een specifieke behandeling. Belangrijk daarin is om te weten  in welke fase de wond zit. Daarvoor zijn Protocollen bedacht om misstappen te verminderen en patiënten het beste te helpen. Als wondverpleegkundige rakel jij ze zo op, maar een kleine reminder ter bevestiging kan nooit kwaad. Die reminder vind je als extra tool in de WondExperts totaaloplossing. 

Tekst

Protocollen altijd bij de hand

Wondzorg wil je nauwkeurig verlenen. Op het hoogste niveau. Daarom hanteer jij de juiste en nieuwste protocollen. Zodat de wond snel geneest en je patiënt sneller geholpen is. In de WondExperts totaaloplossing vind je bijna 100 protocollen voor ieder type wond. Bij twijfel check je op je computer, tablet of telefoon wat de juiste hulpmiddelen en werkwijzen zijn. De protocollen zijn opgesteld met de nieuwste (inter)nationale richtlijnen. Selecteer het type wond en de fase en je krijgt direct alle informatie. Zo weet jij zeker dat je de juiste zorg biedt.   


Iedereen dezelfde werkwijze

Het voordeel van het gebruiken van de juiste protocollen, is dat iedereen binnen jouw organisatie/keten wondzorg volgens dezelfde wijze werkt. Wordt een patiënt doorgestuurd van thuiszorg naar de wondpoli, dan wordt de wond bij beide zorgverleners hetzelfde behandeld. En weten ze bij de wondpoli precies wat er door de thuiszorg is gedaan.

Ook binnen een thuiszorgteam is het fijn om te weten dat alle collega’s dezelfde werkwijzen hanteren. Heeft een collega de wond de laatste keer verzorgd? Zonder moeite neemt de volgende thuiszorgexpert de wondzorg over.

Door het eenduidige beleid in de thuiszorg wordt kwaliteit geoptimaliseerd. En daarmee direct de kwaliteit van leven van de patiënt. Het vertrouwen groeit bovendien doordat iedereen op dezelfde wijze handelt.  
 

Hanteer allemaal dezelfde werkwijze met de juiste protocollen.